• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

A következő bejegyzésben a látványterv készítésről írok néhány gondolatot…

Ne csak a vizuális hatás miatt kérjünk 3D rajzot!

tolóajtós szekrény rajz

tolóajtós szekrény rajz

A már átgondolt tervről érdemes rajzot (látványtervet) kérni, így pontosan láthatjuk az elhelyezni kívánt bútorunkat a térben a színeket és az arányokat. Mivel a rajzok méretarányosak előre láthatóak lesznek azok a dolgok amelyekre tervezéskor még nem számítottunk illetve rosszabb esetben erről nem kaptunk felvilágosítást. A jól kidolgozott rajzot több szakma képviselője is örömmel fogadja és világosan látja, hol kell festeni, burkolni, konyhabútor esetében hol lesz a vízvezeték kiállása, illetve hol szükséges az elektromos csatlakozás. A tervrajzon minden szakma megtalálja a neki szóló információkat, a professzionálisabb tervező szoftverek még a kerámia burkolat darabszámát is meghatározza! Így egy teljes projekt pontosan előre kalkulálható!

***

Jó terv a jó bútor alapja…

Egy jó terv alapja, hogy mindenki előre tudjon felkészülni a maga szakmai kihívásainak, ezzel már meg is előzve a későbbi kellemetlenségeket. Úgy szoktam mondani, hogy amit az ember megtervez és lerajzol, azt nagy valószínűséggel el is tudja készíteni. Már a tervezés folyamatában látja a kellő alkatrészeket és szerkezeti megoldásokat, összeáll a fejében a kép. Egy magára kicsit is adó szakember mellékletként csatolja ezt a dokumentumot az árajánlata mellé.

” Ingyenes helyszíni felmérés ” avagy, mennyi a bútor ára?

Mivel egy korrekt ajánlat készítése, helyszíni felmérés (országos szinten), rajzok elkészítése, ajánlat kidolgozása idővel és költségekkel jár bevett szokás egy előre megbeszélt összeggel ezt honorálni, de mindenképpen fontos ezt az összeget már a megrendelés (szerződéskötés) aláírásakor az előlegből levonni! Így, birtokában maradunk egy kidolgozott ötletnek. Szerintem az ingyenes helyszíni felmérést ígérők költségeiket az árba építik így viszont egy projekt árát kapjuk, és nem a bútorét. Mellesleg nem esünk abba a hibába sem, hogy csak árajánlatokat készítünk és nem bútorokat.

Jól működő ötlet, ha honlapon egy professzionális űrlap segítségével az érdeklődők aránylag pontos összeget kaphattak arról amit elképzeltek. Ehhez szükség van legalább 15 perc szabadidőre a kitöltéshez és egy olyan összetett kérdéssorozatra amely részletesen kitér minden olyan felméréshez szükséges adatra amit a szakember a helyszínen is feltenne.

Két érv miért működik ez jól

  • érdeklődő ajánlat aránylag nagy pontossággal adható
  • valóban kivitelezhető az “ingyenes helyszíni felmérés”

Mit tartalmazzon maga az árajánlat?

Árajánlatot többféle stílusban kaphatunk, úgynevezett “hivatalos” vagy lazább kicsit “marketingesebb” formázásban, gyártótól, terméktől és megrendelőtől függően. Ezzel nincs is semmiféle probléma.

Viszont amit mindenképpen tartalmazzon: a kért termék elkészítésének tulajdonsága, felhasznált anyaga és minősége, szerkezeti megoldása, a teljes végösszeg és az elkészítési határidő. Korrekt, ha a felhasznált kellékanyagok külön oszlopban mint anyag és mint munkadíj is el vannak különítve illetve tartalmazza a szállítás és elhelyezés költségeit is.

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések