• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

Nem mentem világgá bár azt mondják, már ott is van Net! 🙂

Életem nem éppen egyszerű szakaszát élem, gondolom más is van így ezzel. Hát ez van. Nem akarlak mindezzel untatni, de mivel már elég régen megígértem, hogy a beépített ágyról is írok, ígéretemhez hűen ezt most be is váltom, bár rövidebbre sikerült, mint ahogy én azt gondoltam.

***

Mire szolgál egy ágy a szekrényben?

beépített ágy a gardrób szekrényben

Beépített ágy a gardrób szekrényben

Mivel ma elég vicces kedvemben vagyok, elárulom, néha lehajtani a szekrényből, pihenni, aludni rajta. Na de kicsit komolyabbra fordítva a szót nem véletlenül írtam, hogy néha.

Az igazsághoz hozzá tartozik, nem rossz ötlet egy olyan kicsi szobában ahol napközben kell a hely máshoz, vagy vendégágy céljából. Mivel a (példa videóban jobbra fent) az ágy mozgatását a szekrényből kisipari vasalat végzi (amely két fő részből áll tengely az ágy végen illetve egy biztonsági rögzítő kar, mellesleg a vasalat megoldása is az én érdemem) kimaradt az ágy visszahúzását segítő gázteleszkóp ezért a mindennapi használathoz eléggé kényelmetlen lehet.

A gyári vasalatról néhány gondolat.

Beépített ágy vasalata

Beépített ágy vasalata

Van persze erre kész, komplett megoldás is, de a hazai importőr sajnos olyan drágán kínálja ezt a speciális rendszert, amiből nem egy beépített szekrényt, de némi túlzással egy kisebb szobát is fel lehet építeni.

A rendszer mellett legyen szólva tényleg prémium kategóriás kivitel, amely a könnyű nyitás-zárás mellett az ágy szerkezetet is tartalmazza.

Létezik egy illetve kétszemélyes kivitelben is. Csak külön megrendelésre kapható. A fekvő felületre (az ágyrácsra) külön kell megvenni a matracot. Eddig kettő vasalat forgalmazó cég termékével találkoztam Häfele illetve a Schachermayer.

A gyári vasalat működés közben

Összegzésül

Az ágyat akkor célszerű beépíteni, ha olyan elrendezésű vagy méretű helységbe szeretnénk, ahol napközben útban van, de mindenképpen számba kell venni a vasalat költségeit és ennek tudatában mérlegelni a kivitelezést. Esetleg a kisipari megoldás hátrányának tudatában megbarátkozni egy szolidabb, de használható kivitellel.

Mikor célszerű az ágyat beépíteni? bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • avatar

    Valóban praktikus lehet egy ilyen kellék a szobában, főleg ha nincs elég hely mert csak egy kis lakásban él az ember. Én mindenképpen élnék egy ilyesfajta lehetőséggel mert így ki tudnám használni azt a teret amit az ágy elfoglal a szobám hasznos részéből. Praktikus, tetszik 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések