• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

Akinek az idén még nem mondtam volna a 2012 évben is egy kalappal!

1. rész

A pékek azt ígérték a szekrény tervekért cserében küldenek nekem kenyér receptet! Innen is üdvözlöm Őket! Pláne nem halunk éhen.

Hát elérkezett egy újabb szép év tele kihívásokkal és lehetőségekkel. 🙁 Persze nem ment az agyamra a karácsonyi bejgli sem a szilveszteri pezsgő csak egész egyszerűen ma ilyen hangulatom van. Szóval a facebookon ígért bejegyzésemmel ellentétben úgy gondoltam több olvasót érdekel a házilag készített tolóajtós szekrény. Azért vetemedtem ismét beépített szekrény készítéséről írni mert a kapcsolódó dokumentumok letöltési statisztikái nyomatékkal támasztják ezt alá. Más weblapokon posztolókkal ellentétben én nem elemezgetem ennek az okát és, hogy mennyivel jár jobban az aki saját maga próbálkozik illetve azt sem, hogy milyen eszközök kellenek ehhez. Mindenki tisztában van saját helyzetével, unatkozásból vagy költségmegtakarítás címén fog-e hozzá.

***

Kádár Miki

Asztalos szakmában eltöltött 23 évem alatt sohasem gondoltam volna, hogy egyszer nem bútorokat készítek hanem tanácsokat és tapasztalatokat osztok meg. Egy barátom szerint cyber asztalos vagyok így hát ennek tekintetében olvasd-e néhány gondolatot. Szóval a mai tolóajtós beépített szekrény példa egy sarok szekrény formájában világosodott meg bennem. Azért örülök, hogy ennyi embert érdekel ez a téma és soraimat nem hiába vetem a monitorra. A példa szekrényben nem az elosztás, belső elrendezés tervezésére teszem a hangsúlyt, hanem a sarok egyféle egyszerű megoldására, amiből létezik persze több is.

 

 

Sarok tolóajtós szekrényA szekrényt öt ajtósra terveztem és egy 3000 mm x 2500 mm befoglaló alapterülettel rendelkező helyiségbe szántam. Már a terven is jól kivehetően a belső rész nem látszó alkatrészeinek ismételten fehér színben ábrázolása nem hiába, korábban ezt már kielemeztem. A sarok kialakításának szerintem  legegyszerűbb és legkönnyebben kivitelezhető formája, ha akasztórudat helyezünk el itt, ezt két sorban is megtehetjük.

Mások szerint ez nem jó kivitel mert nehezen hozzáférhető amelyet cáfolnék, mivel a belső részre az ember az évszaknak ellentétes ruhadarabokat akasztja. Sarok tolóajtós szekrénySzerintem kibírható nyár elején vagy tél kezdetén ezek átrendezése, vagy ezek intervallumában a szekrény kitakarítása. Hát de nem? 🙂 A szekrények elosztásánál nem vettem figyelembe az ajtók átfedését mivel mindegyik polcos illetve semmilyen szerelvény nem hagyja el a szekrény belső terét! Régebben már írtam arról hogy miért fontos ezt figyelembe venni. Csakúgy mint előzőleg a teljes dokumentumot díjmentesen a publikum elé tárom beleértve a szabászati jegyzéket, szerelvények, tervrajzok listáját. Na de nem most, hanem a következő bejegyzésemben! Ja és ha egy picit is tetszenek a jegyzeteim és pláne Facebook Fan vagy egy LIKE  jól esne, hogy én is el tudjak dicsekedni mekkora arc vagyok az interneten! 🙂


 

A bejegyzés második részét és a letöltést itt találod »

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések