• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

1; Csak elrendezéseiben és szerelvényeiben átgondolt bútorra kérj árajánlatot!
2; Elsősorban a praktikumot és csak ezután az esztétikumot tartsd szem előtt!
3; Első körben ne az ár alapján dönts! Az összetétel befolyásolja a bútor árát.

***

Gondold át, hogy mit is szeretnél!

Ahogyan a legtöbben látják! :)

Ahogyan a legtöbben látják! 🙂

1; Amikor kialakul benned a „vágy” egy bútorra, vagy csak a szükség hajt, már tudod hova képzeled el, mit szeretnél benne tárolni, ötletelsz, nézegetsz, majd rájössz, hogy az, amit megálmodtál nem kapható készen, megfelelő méretben, színben, elosztásban stb. Ilyenkor kerül képbe az egyedi bútor készítése. A szakember segít tanácsaival, a praktikus megoldásokkal, a kivitelezés lehetőségeivel, ajánl alapanyagot – itt most nem feltétlen a színekre gondolok – illetve segít a vasalatok kiválasztásában. Ekkor már el is dőlt a bútor anyagára, ami többek között a méret, az alapanyag és a bútor vasalat áraiból tevődik össze.

Többnyire az emberek egy készen kapott megoldással hasonlítják össze az egyedi bútor árait, amely így téves képet alkot a méretre készített bútorokról. Ha, tudod mit és miből szeretnél, pontosabb lesz benned az ár és érték aránya. Reális különbséget látsz az egyedi bútor és a készen kapott megoldások között.

Példaként mindig a fiókokat szoktam említeni. Fiókszerelvényből létezik párszáz forintos fiókcsúszó vasalat és közel tízezer forintos is, ami a BLUM prémium kategóriás szerelvénye. Pár fiók a szekrénybe és tovaszállt a lelkesedésed az új bútorral kapcsolatban, ha a liftreklámban látott bútor árát veszed alapul. 😀

Praktikum

2; Mindenképpen tartsd szem előtt az elrendezést (gondolj egy rosszul kitalált konyhabútorra) a könnyű kezelést az elhelyezni kívánt tárgyak helyszükségletét, a használatuk gyakoriságát és a logikai sorrendet. Amennyiben a költségvetésbe is belefér minőségi vasalattal kalkulálj, ennél már alap a bútorélet garancia.

És most nehogy elborulj a székkel! Te gazdag vagy? 😀

Ha igen, ugord át ezt a pár sort!

Silány anyagot, csak a gazdagok engedhetnek meg maguknak, mert akár már holnap is újat tudnak venni! (persze ők meg ilyet nem vesznek) Egyszóval a jó bútorod alapja az átgondolt és ésszerű tervezés mellett a megfelelő alapanyag kiválasztása lesz! Ez szolgálja kényelmedet, komfortérzetedet hosszú éveken keresztül!

Ha már az árak szóba kerültek

Mit tartalmaz a szekrény ára?

3; Nos, mindig a kétméteres példa jut eszembe, azaz két méter széles szekrénybe mi az, ami belefér, és itt gondolok a szerelvényekre, a frontfelületre és az anyagokra.

Ugye így már más, ugyanarról a méretű szekrényről beszélni?

Kedvencek közzé tartozik a „mennyibe kerül egy konyhabútor” című szállóige. Összehasonlításként ne az ár legyen elsődleges szempont, hanem a tartalom! Így fogsz tudni reálisan dönteni két (vagy több) ajánlat között!

Kádár MikiVégezetül egy kérdés!

Sikerült összekuszálnom benned a dolgokat? És pláne, ha a post is tetszett kérlek a lenti színes ikonok között válogatva kattints a legszimpatikusabbra! Szeretnék eldicsekedni a barátaimnak, hogy még mindig jó fej vagyok a neten! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések