• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

Mi kell ahhoz, hogy bútort tudj készíteni?

Elrettentő bejegyzés lúzereknek! 🙂

Most csalódni fogsz, nem az otthoni barkácsolóknak írom a posztot! (Ez a bejegyzés talán nem is neked szól!?)

***

colostokÚgy általában a hasonló poszt linkeket csatolni szoktam például tétovázóknak, hitetlenkedőknek, notórius ajánlat kéregetőknek, “fogtechnikusoknak”, okos tojásoknak, idiótáknak (tetszés szerint). Van az úgy, hogy a tisztelt megrendelő kiveri azt a bizonyos biztosítékot, – olvastam már hasonlót máshol –  így szerintem itt a blogon is bőven elfér.

Szögezzük le ( :D) így az elején, nem az a probléma, ha “nincs annyi” pénzed vagy csak egyszerűen nem találkozott az elképzelésed a költségekkel, van ez így. Viszont azért mert, nem telik rá, vagy csak olcsón akarod megúszni az egyedül a Te problémád! Mivel nem ismeretlen számomra a “Csak leszabod a bútorlapot és kész a szekrény” szállóige ezért elmondom neked mivel is kell számolnod mielőtt összecsavarozom vagy ácskapoccsal összetákolom a bútorlapot elvégzem a munkát.

Nem kezdem az elején!

Biztos Te is megszülettél valahol és iskoláztattak is, szóval gondolom mindennel, ami Magyarországon szükséges ahhoz, hogy gyárts, eladj az evidens. Gondolom azzal is tisztában vagy, hogy a műhely vagy üzlet csak úgy nem nő ki a földből. Például műhelynek szükséges egy telephely és ezek engedélye is. Hmm, ugye?
Bútor készítésben találsz, elég szakembert, hidd el! (Ha valaki már beruházott csavarbehajtóra vagy szerelt össze lapraszerelt árut, a te bútorodat is nyugodt szivvel vállalja be.)

Nézzük néhány példát:

 • szaktudás (amit a suliban tanítottak)
 • tapasztalat (amit a szakmai élet tanított)
 • weblap és közösségi csatornák (amivel rám találsz)
 • idő vagy pénz (weblaphoz és közösségi csatornákhoz)
 • informatikai eszközök (amivel megtervezem a bútorod)
 • szoftver ismeretek (tervezéshez)
 • műhely (ahol elkészül a bútorod)
 • szerszámok (amivel elvégzem a melót)
 • kollégák (akik segítenek elvégezni a melót)
 • jármű (ami elviszi hozzád a bútort)

Hát akkor jump! Most következik a rizsa. Innentől akkor olvasd, ha van elég időd!

Az első munkám – egy ismerősömnek elvégzett lambériázás – után rájöttem arra, hogy a kalkulációt, azt meg kell tanulni, csináltam akkoriban konyhabútort is ingyen (kár, hogy abban az időben nem ismertük egymást ugye?) Mindent beleszámoltam csak a munkadíjat felejtettem ki. Mivel számomra a kimondott szónak súlya van és apám is arra tanított, hogy vállalnom kell mindenért a felelősséget, – amit köszönök is neki egy életen át – korrektnek tartottam az elsőre kimondott összeget tartani.

Tudom, velem volt a baj, de nem értem be spirálfüzetes megoldásokkal – a kor vívmányai mellet – éjszakánként egy akkori kollégám javaslatára elkezdtem foglalkozni az Excel táblázatkezelő szoftverrel. Akkor jöttem rá arra, hogy az Excel összead. Na, jó nem az Én dumám, lenyúltam, de jól hangzik. Megannyi tapasztalat mellet – például mi fér bele egy liftbe – el kellet gondolkodnom azon, milyen szoftverek segíthetik a munkámat.

Hát mondanom sem kell (biztos tudod) többek között optimalizáló, tervező programokat is meg kellet tanulnom, persze éjszakánként, hiszen napközben várt a munka. (Egy email is feladta, akkoriban rengeteg postagalambot ettünk kézzel írott levelet küldtünk.) Az árajánlat készítés formailag és matematikailag is egy külön szakma szerintem, ezt a tudást egy debreceni nagyvállalkozónak köszönhetem! Bár akkoriban azt hittem teljesen kattant az ürge, most már elismerem, hogy csak fiatal voltam. (na meg teljesen kattant volt az ürge 😀 )

Rájöttem arra – persze, hogy magamtól –  asztalosként, a kutya sem fog keresni, hacsak az internet adta lehetőségeket nem használom ki. Ekkor készítettem el életem első gáz honlapját mindenféle script és animalt gif segítségével saját kezűleg. Ettől kezdve egy újabb dolog a HTML tanulása és elsajátítása volt a cél. A marketing, videó, képszerkesztés persze jött sorban mind ehhez.

Kádár MikiMost meg arról filózunk, hogy mennyiért csavarozunk össze tervezünk meg és építünk össze Neked egy szekrényt? Legalább annyiért, amennyiért a pék süti a kenyeret! Mennyi minden kell még, mire az ötleted megvalósul és mi mindent kell még ehhez Nekem is hozzátennem? Ezt hamarosan tovább fejtegetem! A poszt hamarosan kiegészül még mindazokkal a tulajdonságaimmal, amit az egóm diktál. Szóval tudom, nem vagyok jó fej (ezt már többször is leírtam 🙂 ) és a poszt sem tetszett neked, úgyhogy bosszuld meg jól a lenti színes ikonok nyomogatásával! Uff!

U.i.: Tudom minden szakmának megvan a maga neheze. (például ez az egyik szakma) 😀

“Csak leszabod a bútorlapot és kész a szekrény” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 • avatar

  Hali!

  Ma találtam rá az oldaladra, éppen a lakásfelújítás kellős közepén járunk, és nagyon megörültem, hogy ilyen jó ötleteket írtál. Majd sajnálattal látom, hogy történt vmi, és már nem lehet letölteni a rajzokat, terveket. 🙁 Privátban eltudnád küldeni? Mi tolóajtós beépített szekrényt szeretnénk készíteni, olcsón, és sajátkezüleg. Remélem tudsz segíteni. Ha nem, akkor is minden jót neked, már az írásaidból is sok mindent megtudtam.

  Üdv: Ildikó

  • avatar

   Szia Ildikó! Üdv a Blogon 🙂

   Ahogyan tapasztalod tényleg szünetel a letöltés. Kitartást a felújításhoz, ha segítségre lenne szükséged gardrób területén kérlek írj egy privát emailt (itt mindenképpen hivatkozz a Blogra) írd le miről is van szó pontosan, és megpróbálunk kitalálni közösen valamilyen alternatív megoldást! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések