• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

Üdvözletem küldöm Ciprusról!

Jó az idő, már szép barna vagyok és a víz hőmérséklete is kellemes! Sok itt a jó nő, a bor íze mennyei. A lakásod bebútorozására felvett előleg nem tartott sokáig, – kicsit orrolok is rád emiatt – kitalálhattál volna még néhány kacatot!

***


ciprusElőrelátásból nem vettem retúr jegyet – úgy is hazavisznek -, na meg a nyár is hosszú még, de hidd el – mint ahogy az elején is mondtam – jó fej vagyok, minden egyes elköltött Forintod helyett írtam egy tartozom cédulát! Ö ö, ugye abban egyetértünk, hogy a határidőt sem fogom tudni így tartani, – mondtam a megrendelőnek, síri csend lett a telefonban – megfagyott a levegő – majd egy nagy csattanást hallottam. Percekkel későbbi visszahíváskor (azért ilyenkor illik menteni a helyzetet) megtudtam, hogy érti ő a viccet csak nem szereti.

Mivel arra a kérdésemre, hogy “Mi az amit utálsz a bútorgyártás területén?” sokan a garanciával és a bizalommal kapcsolatban írtatok, a fenti képzeletbeli képkockák peregtek le a szemem előtt és úgy döntöttem ezt a bejegyzést a bizalomnak és a garanciának szentelem.

Bizalom és Garancia

Nem a hivatalos paragrafus következik. A kulcsszó az elégedettségi garancia. A vásárló azt kapja amit már a megrendelés elején is közösen rögzítettek, határidőre. Mindezt úgy, hogy az adott szakmát, csak a mesternek kell kitanulni.

A gyanú pici árnyéka, egy megérzés, hogy itt át akarnak verni és oda a bizalom amit visszaállítani SOHA nem lehet. Tudod a Blog is a bizalomépítésre való. A gardrobtrend domain név alatt található írások alapján megismersz. Kialakul benned egy kép rólam – vannak akikben pozitív irányban 😀 – és amikor egyedi bútorra lesz szükséged már félismerősként üdvözöljük egymást.

A  bizalom hiánya és a rossz tapasztalatok alapján kategorizálsz ami érthető, hiszen mi a garancia az interneten levadászott ismeretlen gyártóval kapcsolatban? Egy Kft. egy Bt. vagy egy jól hangzó cégnév? Esetleg egy jó grafika egy trendi weboldal egy jól megírt szöveg vagy azok a képek amiket már máshol is láttál?

Pontosan tudom milyen bútort készíteni olyannak, aki a projekt alatt már két asztalossal pereskedik és látni az arcát akkor, amikor végre teljesül a vágya. Szerintem ez a garancia. Amikor mások azt mondják, hogy Te a Blogolásra is ráérsz az jut eszembe, csak leírom azt az utat ahol járok. Ez is egy garancia.

Amit kiemelni tudok a kapott válaszok alapján az a pofátlan profit

Pofátlan profit alatt azt értem amikor valakit, – csak azért mert nem ért hozzá – nagyobb bevétel reményében megvezetnek. Feltételezem azt, hogy mire egy megrendelő a szerződéskötésig elér kap elég árajánlatot. Valahol az elképzelését el tudja helyezni anyagilag. Nem arra gondolok, hogy mennyi pénze van rá, hanem arra, hogy mások (többen) ezt hogyan látják megvalósulni. Biztosan kialakul benne is egy reális kép. Ez olyan lehet amikor valaki azon vacillál, hogy drágább vagy olcsóbb mosóport vegyen-e meg, hiszen mind a kettőtől tiszta lesz a ruha. Lehet, nem volt jó példa de remélem átment. Vagy arra alapoz, hogy mégis van egy hülye aki “ennyiből kihozza” bár előtte már többen túlbecsülték?

Ha olyan emberekkel hoz össze a sors, akik nem értenek hozzá, nagyobb profit reményében átvernek, mondván nem veszed észre, mert nem értesz hozzá. Ez nem a bútorgyártás sajátja, de sajnos benne van a körben. És az ár nem mindig utal a jobb minőségre, ahogy a csokinál 🙂 mint ahogy ezt tapasztaltam.

Meglátásom szerint a bútorkészítés felhígult. Sok szaki lett “asztalos” aki az eredeti kitanult szakmájában már nem tudott elhelyezkedni és rájött arra, hogy a bútorlapot “csak össze kell csavarozni” tisztelet a kivételnek, mert van olyan aki ezt jobban csinálja, mint akinek erre papírja van. Ha hiányzik a rutin és a tapasztalat akkor tudatosan vagy tudat alatt, de ÁT LESZEL VERVE!

Mik azok a jelek, amiből leszűrheted előre a végeredményt?

Amit utálok az a pontatlanság, munkában, időben.

  • már a kezdetekkor sem szán rád elég időt, folyton nyüstölnöd kell
  • problémádra a megoldás, köszönő viszonyban sincs az elképzeléseddel
  • nem jegyzetel nem dokumentál, rajzot még spirálfüzetben sem mutat
  • azonnal árat tud mondani
  • alapvető dolgokról fogalma sincs
  • csak az ő elképzeléseit helyezi előtérbe (“mert ezt így szoktuk csinálni”)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések