• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

Festett üvegből készült tolóajtó

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor-e posztot elkezdtem írni, gondoltam megnézem mit hoz a Google keresője a lacobel vagy festett üveg kulcsszavakra. Nem akartam leírni sokadjára, hogy milyen is ez, hogyan néz ki stb. Ezt már megtettek előttem mások.
Rövideden és velősen úgy szoktam elmondani, hogy a lacobel üveg a festett üveg, gyári változata, melyet dekorációs célra használnak. (Na, jó, tényleg csak nagy vonalakban 😀 )

***

Tolóajtó rendszer üvegajtóhoz

Rama-tolóajtó keret

Rama-tolóajtó keret

Mint minden tolóajtót, az üveges tolóajtókat is lehet különböző üvegekkel, tükrökkel kombinálni. A lényege a kezdetekben rejlik. Azt kell eldönteni, hogy üveges ajtó mellett lesz-e más betétből készült ajtó. Ez csupán azért lényeges, hogy kimondottan üveges, vagy üveggel is kombinálható tolóajtós rendszert válasszunk. A keretprofil többféle lehet. Létezik 10 mm befogatású profil, amibe egy 4 mm vastag üveget gumi profil segítségével ültethetünk a keretbe. Persze van alumínium vagy acél keret is ahol az üveg szélére közvetlenül húzzuk rá a profilt mindenféle gumiágy nélkül. A bal oldali képen, egy üveggel és bútorlappal is szerelhető keretprofilt megoldását láthatod. Az üvegezett ajtók komfortérzetét növelheted azzal, ha rejtett tolóajtó rendszert használsz. Azaz a fogantyú profil széle minimálisan látszik.

 

 

Tolóajtó betétek festett üvegből

A tolóajtó keretprofilba helyezhetünk üvegtáblát egyben vagy elosztva. A modern stílus jegyeként, vízszintesen elosztva akár színenként változtatva készíthetünk, a beépített szekrény elé szerelhető ajtókat. Az osztás történhet, osztóprofilokkal vagy milliméteresen egymás mellé helyezett üvegcsíkokból is. Ilyenkor célszerű az üveg, látszó élét fózolni. Ez csak festett üveg esetén kivitelezhető, ahol a festést megelőzi a fózolás. Lacobel üveggel nem kivitelezhető.

Biztonsági védő fólia, garancia

betört üvegAkármilyen üveget is használunk, mindenképpen kerüljön a hátoldalára öntapadós biztonsági fólia. A biztonsági fólia megakadályozza az üveg széthullását betörése esetén. A savmart üveg például sima síküveg és savmart hatást keltő fólia felragasztásának kombinációjaként kerül a tolóajtó profilba. Egy nagyobb értékű gardrób esetén, – ahol nagy mennyiségű ajtófelületről beszélünk -, tanácsolom a lakásbiztosítás módosítását üvegkárra is megkötni. A tolóajtógyártók általában nem vállalnak garanciát üvegkárra. Ezt a szerződésben illik rögzíteni.

Üvegre minták festése, üveg nyomtatás

tajkep-toloajtoA sima síküvegre akár mintákat is festhetünk, fújhatunk, amit a festék száradása után egy másik színnel lefedőzünk. Ebben is csak a kreativitás szabhat határt. A másik megoldás – költséges megoldás lehet – az üvegnyomtatás. Ezt, egy nagyméretű (üveg) nyomtató géppel végzik. Ez már fotóminőségű produktumot eredményez. Szükséges hozzá egy nagy felbontású fotó. Ezzel az eljárással például egy gyerekszobai gardrób igazán egyedivé tehető.

 


 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések