• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

Gardróbszekrényt készítenél saját magad?

Ne kezdj hozzá, amíg ezt végig nem olvasod!

 

analyticsA beépített szekrény készítéséről írt bejegyzéseket úgy érzem már kimerítettem itt a blogon. Hogy most, miben változott meg a véleményem és mi ösztönözött mégis erre a bejegyzésre? Erre egyszerű a válasz: a statisztika.
A top bejegyzés a beépített szekrény készítéséről több mint 16000 „megnyitást” eredményezett. Nem szállt a fejembe a dicsőség. Beleszámoltam a robotok “érdeklődését” is az oldalon. 😀 Ezt leszámítva akkor is elég magas szám.

***

Már többször leírtam itt a Blogon, de ismét hangsúlyozom. Nem mérlegelem az, hogy anyagilag jobban jársz-e, ha saját magad próbálkozol. Ez a poszt nem erről szól. Viszont néhány emailt bemásolok ide, amit az olvasóktól kaptam,  mit is gondolnak erről mások.

A kérdés örök időszerű:
Mi az, amit utálsz a bútorgyártás, asztalosipar területén?

„Amit utálok, hogy…
Elmondom, mit szeretnék – erre azt mondják, nem lehet – majd saját magam megcsinálom kb. fele vagy harmada áron!”


„Amit utálok, hogy a legtöbb esetben nem készül el a megbeszélt időre a munka. Amúgy kiváló a blogod, gratulálok, már órák óta olvasom, nagyon jók a témák is.”


„Amit utálok az a pontatlanság, munkában, időben.”

legtöbben a garanciával kapcsolatos dolgokat említitek. Például az ismeretlen, szélhámos, nem hozzáértő gyártó, érvényesíthetetlen garanciális javítás, lehúzós szagú árajánlat, összetételében szerelvényeiben más produktum, folytathatnám még a sort. (Erről jut eszembe. Te válaszolnál a lap alján feltett kérdésemre? 🙂 )
Ha te is jártál már hasonló helyzetben, szeretsz barkácsolni, esetleg a családi kasszát próbálod kordában tartani akkor itt a megoldás!

A mostani beépített szekrényt ismét a képzeletem szülte …

 

4_gardrobegy 3000*600 mm alapterületű helyre, ahol két fal között helyezkedik majd el. Így sima dobozszerű szekrényekre és két ütközőlécre lesz szükség.
Jééé, pont úgy, mint ezen a képen XD
Ez a típus, elemekből épített, három fő részre osztott. Mivel a középső rész fiókos, ezért a két szélső részét szélességben megnöveltem.

Ugye erre azért van szükség, mert, ha a középső ajtót ütközésig eltolod, a fiókos részt tisztán kell látnod ahhoz, hogy ki tudd húzni a fiókokat. Ez három egyforma szélességű elemnél nem a legszerencsésebb mivel az ajtók átfedéssel zárnak.
Egyébként ezt a méretet rátartással illik kiszámolni. Azaz, az ajtó és a fiók között még célszerű 2-2 cm rést (luftot) hagyni. Ezt, az ajtó függőleges pozícióba állításánál fogja meghálálni.

Az ajtó, függőleges állítása az alsó jobb vagy bal oldali görgők magassági mozgatásával lehetséges (alsó megvezetős görgők esetén) egy csavar segítségével. Így szépen fog illeszkedni, a falhoz az ütközőléchez.

A bútor testekről más néven korpuszokról

 1. A bal oldali szekrénytest egy dupla akasztórúddal ellátott felül polcos szekrény
 2. A középső egy alul három fiókos felül, függőlegesen osztott kivitel, melynek egyik fele polcos a másik pedig akasztós
 3. A jobb oldali, végig polcos kivitel

A bútornak van hátfala, bár ez mindig több kérdést szül

 1.  Nem fog penészedni a fal?
  De fog, ha nem tud rendesen szellőzni illetve ez nálatok amúgy is felmerülő gond.
  A szellőzést meg lehet oldani például úgy, ha a korpuszok nincsenek teljesen a falhoz tolva, vagy a hátfal nútban van és vissza áll.
 2. Drágább lesz így a szekrény?
  Nyilván, igen. A hátfallemez díjával, ha pedig csináltatod a bútort a hátfalazás munkadíjával.
 3. Meg lehet oldani hátfal nélkül?
  Meg. Ha az összefogatott szekrényeket kirögzítjük a falhoz, hogy stabilak legyenek. (a hátfal tartja derékszögbe, mellesleg a hátfalazott korpuszokat is szokás kirögzíteni)

Most ismerkedj meg a gardróbszekrénnyel, ezt a bútort fogod tudni elkészíteni!


Feltöltöttem neked ezt a szekrényt a 3d Warehouseba.

Megtekintési segédlet:
* Kattints a képre a 3D aktiválásához
* Az elrendezést tudod a bal egérgombot lenyomva tartva mozgatni
* A Scroll görgővel tudsz közelíteni, távolítaniVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések