• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Amit tudni akarsz a beépített tolóajtós gardróbszekrény készítéséről
 

Hogyan rendezd be ruhásszekrényedet hatékonyan?

Ha ruhásszekrény tervezése előtt állsz, bizonyára hasznos lehet neked ez a pár tipp. Íme, néhány javaslat…

 

***

Tartsd a dolgaidat, mindig kéznél.

Az első és legfontosabb tanács, hogy a szekrényben szervezetten, a leginkább használt tárgyaid, ruhadarabjaid tartsd kéznél. Ez azt jelenti, hogy minden évszakban legyen könnyű a hozzáférés az összes cipőhöz, ruhához és kiegészítőhöz. Célszerű például a fiókok belsejét is rendszerezhetővé tenni. A ruhaakasztókat könnyen átpakolhatóvá tenni, felkészülve az új évszak viseleteire.

Fektess több hangsúlyt a fiókokra, kihúzható kosarakra

Ha új szekrényt keresel, preferáld a fiókos elemet. Az egyik legnagyobb előnye az lesz a polcok helyett, hogy kevesebb helyet igényel, amellett hogy megfelelő kialakítás esetén lenyűgöző a tárolókapacitása. Ha szeretnéd, hogy rekeszes felosztása legyen (például kisméretű ruhák és fehérneműk számára), ezt egy egyszerű szerkezettel megoldhatod.

Hozd ki a legtöbbet a ferde cipőtartó segítségével

Ha cipőket szeretnél a szekrényben tárolni, fontold meg a ferde tárolás helytakarékos előnyét. Cipőállványok akár kész kiegészítőként is megtalálhatóak.

Használj azonos kisméretű akasztókat

Ha növelni szeretnéd szekrényed befogadóképességét, a kisméretű fogasok a leghatékonyabb módja annak, hogy minden helyet kihasználj. Azonos méretű fogasokkal ad egy kis lökést, hogy tárolókapacitásod megnöveld.

 

 

Rugalmas összeállítások

Egy másik tipp a rugalmas összeszerelés, azaz állítható polcok állítható akasztórúd magasság.
Ez lehetővé teszi, hogy teljes mértékben testre szabható legyen a szekrény belső, a tárolási igényeinek megfelelően.
Nem lesz többé kihasználatlan hely a vállfás ruhadarabok alatt.

Ha szükséges és elfér, adj hozzá további akasztókat

Egy másik egyszerű, de hatékony ötlet, a szekrény belső oldalára vagy nyíló ajtókra szerelt további akasztók például nyakkendő tartók elhelyezése. Ezek hasznosak lehetnek övek, sálak és egyéb hosszú kiegészítők tárolásakor.

Engedd el a régi dolgokat

Így van ez a ruhadarabok, megunt holmik tekintetében is. Ne ragaszkodj régi már rég megunt dolgaidhoz, vagy azokhoz a ruhaneműkhöz, amiket már több éve nem hordasz. Hidd, el erre találsz rengeteg megoldást, hogy ne a kukában végezze. Ha egy ruhadarabot nem hordtál több mint egy éve, akkor valószínű, hogy azt soha nem fogod újra viselni. Nyilván itt vannak kivételek, de többségében megoldás lehet.
Ha ennél több segítségre lenne, szükséged a tervezésben akkor kattints ide!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Belépés
Belépés
Korábbi bejegyzések
Top letöltések
Top letöltések